MU Hybrid Art House

MU, Torenallee 40-06

OVER DE LOCATIE & BESCHIKBAARHEID TIJDENS DE NACHT VAN STRIJP-S

In MU Hybrid Art House draait het om kunst in de breedste zin van het woord. Het gaat er bij MU niet om wat kunst is, maar wat kunst kan zijn. Exposities en events kunnen onvoorspelbaar zijn, speels, ontroerend, prikkelend en visionair, en nodigen uit om je actief te verhouden tot de werken en de wereld om je heen. Je vindt MU tegenover het Ketelhuisplein, naast de Strijp-S bushalte.


Tijdens de Nacht van Strijp-S bezoek je er MOVE! Body Politics in Motion: een expositie die inzoomt op de bevrijdende kracht van het dansende lichaam. Van rave tot ballroom, van peepshow tot festival, van TikTok tot street parade; hoe en waar we dansen draagt bij aan wie we zijn.


Iedereen die danst zet de wereld om zich heen in beweging en geeft uitdrukking aan wat hen bezighoudt. Dansen is een universeel ritueel van alle tijden, een dynamische expressie van identiteit, een fysieke uiting die tegelijk kwetsbaar en oersterk is. Beweging spreekt de non-verbale taal van ritme en emotie. Juist in tijden van ingrijpende veranderingen en grote crises kan dans onze lichamen in alle eenheid en diversiteit laten spreken.